Wednesday, December 2, 2009

Περί αυτοχθονίας...


Αντιγράφω από ένα από τα αγαπημένα μου blog (Ελεύθερη Επιστήμη) το οποίο και νομίζω ότι είναι αρκετά ενδιαφέρον και παρακολουθώ.

"Στοιχεία, τα οποία αποτελούν απτές αποδείξεις για την αυτοχθονία των προγόνων μας, βρίθουν σε κάθε σημείο της ιερής Ελληνικής γης. Ενδεικτικά αναφέρω τον Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων και τα ευρύματα της Τρίλλιας, που έφερε στο φως ο Άρης Πουλιανός, όπου και ανεκάλυψε κνήμη όρθιου ανθρώπου ηλικίας 11 εκατομ. ετών! Οι εν λόγω ανακαλύψεις αποτελούν αδιάψευστα τεκμήρια για την παλαιότητα της Ελληνικής φυλής. Bάση χρονολόγησης που δίνουν ξένα Πανεπιστήμια ο άνθρωπος των Πετραλώνων χρονολογείται μεταξύ 1.000.000 και 500.000 π.Χ. και ανήκει βεβαίως στον Άνθρωπο τον Όρθιο (Homo Erectus)."

Να διευκρινίσω εξ' αρχής ότι δεν σχολιάζω καν τη θεωρία των Ινδοευρωπαίων την οποία και θεωρώ γελοία, και ούτε την αυτοχθονία των Ελλήνων Απλώς σε συνδυασμό με ένα προηγούμενο άρθρο μου σχολιάζω τα εξής.

1. "αποδείξεις για την αυτοχθονία των προγόνων μας". Νόμιζα το να είσαι αυτόχθων σχετίζεται περισσότερομε το μέρος γεννήσεως και όχι του θανάτου σου. Από πού ήταν και ποιοί ήταν οι πρόγονοι του Αρχανθρώπου?

2. "παλαιότητα της Ελληνικής φυλής". Μπορεί λοιπόν ο Αρχάνθρωπος να θεωρηθεί Έλληνας (δίκαιον εδάφους) και τί σημαίνει Έλληνας? Μήπως σωστότερη έκφραση θα ήτανε "η προϊστορία του Ελλαδικού χώρου"?

3. "χρονολογείται μεταξύ 1.000.000 και 500.000 π.Χ."῎ Αυτός ο Αρχάνθρωπος γερνάει μέρα με τη μέρα... Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελλάδος "πέρα από την επιβεβαίωση, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους απόλυτης χρονολόγησης, της ηλικίας που είχε προσδιορίσει αρχικά ο Άρης Πουλιανός, αφορά τον στρωματογραφικό συσχετισμό του κρανίου του επονομαζόμενου Αρχανθρώπου των Πετραλώνων, με διάφορα υλικά που χρονολογούνται στις 700.000 περίπου χρόνια". Βάλε και 300.000 χιλιάδες χρόνια για να είμαστε μέσα...

Αναμφισβήτητα είναι πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η ανθρωπολογική μελέτη και το έργο του κυρίου Πουλιανού αλλά νομίζω ότι αυτό που μας ενώνει και μας (ξε)χωρίζει σα λαό είναι το τι κάναμε, κάτω από ποίες συνθήκες και γιατί και όχι πότε και από πού ήρθαμε. Τα επιτεύγματα των προγόνων μας είναι γραμμένα ανεξίτηλα στην ιστορία και όσο και εάν θέλουν μερικοί δεν επιδέχονται καμία ιστορική, φιλοσοφική ή κοινωνιολογική αλλοίωση.

Bookmark and Share

No comments:

Post a Comment