Tuesday, May 24, 2011

Μας πήρανε στο ψιλό και οι Ισπανοί...


Ισπανοί: "Κάντε ησυχία να μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες"!


Με ειρωνικά σχόλια αντιμετωπίζουν τους Έλληνες οι Ισπανοί διαδηλωτές, για την «απραξία» τους όπως ισχυρίζονται απέναντι στην οικονομική κρίση. Οι Ισπανοί θεωρούν απαράδεκτο ότι παρά τα σκληρά μέτρα λιτότητας οι Έλληνες δεν έχουν βγει ακόμα στους δρόμους. Ενδεικτικό είναι πως το κεντρικό σύνθημα της διαδήλωσης της Δευτέρας, ήταν το: «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες»!

Σε βίντεο πάντως που έχει κυκλοφορήσει στο Internet, οι Ισπανοί διαδηλωτές καλούν όλους τους Ευρωπαίους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. «Θύμα» των κινητοποιήσεων έπεσε η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Θαπατέρο που έχασε στις τοπικές εκλογές της προηγούμενης Κυριακής, με μια διαφορά περίπου δέκα μονάδων. «Σχεδιάζουμε να μείνουμε στις πλατείες μέχρι την επόμενη Κυριακή, αλλά δεν αποκλείουμε το γεγονός να παραταθεί η διαμαρτυρία» δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος των διαδηλωτών στη Μαδρίτη.

Πηγή "www.madata.gr".


3 comments:

  1. Αστείο που είναι. Από τη μία οι Έλληνες φοιτητές της Ισπανίας υποστηρίζουν ότι με το σύνθημα αυτό εννοούσαν ότι αν ξυπνήσουν οι Έλληνες θα ξεσηκώσουν όλον τον κόσμο (http://www.madata.gr/epikairotita/world/108164.html) από την άλλη τα ισπανικά μέσα αναφέρουν ότι το κίνημα του M-15 (το ανάλογο κίνημα των Ισπανών «Αγανακτισμένων»), πέρασε τα σύνορα (http://www.madata.gr/epikairotita/world/108277.html) και η ποδοσφαιρική άποψη (http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=7042ω). Το θέμα όμως είναι ότι οι Έλληνες ακόμα κοιμούνται και πολύ φοβάμαι ότι δεν πρόκειται να ξυπνήσουμε. Αναρωτιέμαι πόσο είναι πρόθυμοι να χάσουν τα πάντα κατόπιν πτωχεύσεως και επαναφοράς στην δραχμή για να σωθεί η χώρα, κάτι που δεν νομίζω ότι αυτομάτως θα μηδενίσει και το χρέος προς τους δανειστές μας. Πάντα θα χρωστάμε σε κάποιον γιατί ποτέ δεν κάναμε τα πράγματα που έπρεπε...

    ReplyDelete
  2. Να και οι φοβέρες... http://www.madata.gr/epikairotita/economy/108399.html.

    ReplyDelete