Friday, August 20, 2010

Ντροπή..... Πιθανότατα κλειστοί πολλοί αρχαιολογικοί χώροι της Αττικής το βράδυ της Πανσελήνου

Αθήνα, Κλειστοί θα είναι πιθανότατα το βράδυ της 24ης Αυγούστου οι περισσότεροι αρχαιολογικοί χώροι της Αττικής, μεταξύ των οποίων η Ακρόπολη και το Σούνιο, καθώς η συζήτηση ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και του σωματείου των αρχαιοφυλάκων απέβη άκαρπη. Στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης ξεκαθάρισε ότι η αμοιβή που προτίθεται να δώσει το υπουργείο δεν θα ξεπερνά τα νόμιμα, που ανέρχονται στα 20 ευρώ ανά άτομο.


Ωστόσο, οι αρχαιοφύλακες αντέδρασαν αξιώνοντας την αμοιβή που λάμβαναν τα προηγούμενα χρόνια και η οποία ήταν περί τα 100 ευρώ ανά άτομο.

Το υπουργείο, σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει ότι «δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς και σε πρακτικές του παρελθόντος, υπονομεύοντας τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει αυτή η κυβέρνηση» και, παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι «δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να καταστρατηγήσει τις προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες πληρωμής των εργαζομένων, ούτε να παραβιάσει τις αρχές της ισότητας στην αμοιβή μεταξύ των εργαζομένων».

Το ΥΠΠΟΤ διαμηνύει πως εάν αρχαιολογικοί χώροι, όπως η Ακρόπολη και το Σούνιο, μείνουν κλειστοί το βράδυ της Πανσελήνου, αποκλειστικά υπεύθυνη γι' αυτό θα είναι η ΠΕΥΦΑ. «Την ευθύνη θα φέρουν εξ' ολοκλήρου αυτοί που αξιώνουν αμοιβές πέραν όσων οι νόμοι προβλέπουν» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, το βράδυ της 24ης Αυγούστου η Ρωμαϊκή Αγορά, η Ακρόπολη, ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό Μουσείο, ο Κεραμεικός και το Ολυμπιείο θα είναι κλειστοί για το κοινό.

Θα λειτουργήσουν μόνο το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, το Νομισματικό Μουσείο (συναυλία της Νένας Βενετσάνου), ο αρχαιολογικός χώρος της Ελευσίνας (μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα «Τρίφωνο») και το θέατρο Ζέας στον Πειραιά.

Στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας θα λειτουργήσουν περισσότεροι από 85 αρχαιολογικοί χώροι, καθώς εκεί οι αρχαιοφύλακες αποδέχθηκαν την έκκληση του ΥΠΠΟΤ να εργαστούν το συγκεκριμένο βράδυ εθελοντικά, ώστε να μην κινδυνεύσει ο θεσμός της αυγουστιάτικης πανσελήνου, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Newsroom ΔΟΛ






Αναμετάδοση από www.ιν.gr

2 comments:

  1. Τελικά είπανε σήμερα ότι θα ανοίξουνε. Έστω και την τελευταία στιγμή...

    ReplyDelete
  2. Οι φοβικοί τύραννοι δεν είναι παντοδύναμοι, αφού ηττήθηκαν σε Βιετνάμ και Αφγανιστάν ενώ αλληλομισιούνται επίσης. Ούτε τον ήλιο, τα ηφαίστεια ή τις βαρυχειμωνιές μπορούν να ελέγξουν, κι ας περιαυτολογούν...
    Πετρέλαιο-βενζίνη αυξήθηκαν 50% μέσα σε ένα χρόνο... ΤΙ θα τρώμε από την πετρελαιοεξαρτημένη γεωργία, μόλις φτάσουν τα 3-4 ευρώ το λίτρο;
    Έκθεση των δολαριανών στρατηγών (Γκάρντιαν, 11-4-2010*) ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι με 30 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ετήσια κατανάλωση για 7 δισεκατομμύρια καταναλωτές, όχι μόνο δεν πρόκειται να αντληθούν ούτε τα μισά από τα υπάρχοντα κοιτάσματα (αφού όσο λιγοστεύει το πετρέλαιο ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ και γίνεται ΑΣΥΜΦΟΡΗ η άντλησή του σε ολοένα ΑΣΤΑΘΕΣΤΕΡΕΣ συνθήκες - το ίδιο και οι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ-ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ψευτοεναλλακτικές ΣΥΣΚΕΥΕΣ, που φτιάχνονται με σπατάλη καυσίμων-μετάλλων...), αλλά το 2012 ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ αποθέματα καυσίμων και θα αρχίσει παγκόσμιο χάος (μιας και οι εγωμανείς δε νοιάζονται για αποκέντρωση σε ΑΥΤΑΡΚΗ χωριά).
    Αφού επί αιώνες λύσσαξαν οι πολεμοκάπηλοι για υπερπληθυσμό αναλώσιμων μισθοφόρων-καταναλωτών, τώρα νομίζουν οι ματαιόδοξοι ότι με φοροεξόντωση, αντί για ειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων, θα μας αραιώσουν για να απομείνουν με τα τελευταία βαρέλια πετρελαίου. Αλλά λογαριάζουν χωρίς την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ να ελέγξουν π.χ. τον ήλιο, τα ηφαίστεια, ενώ ούτε να ετοιμάσουν την τροφή τους μόνοι τους δεν μπορούν...
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ για να συνεχίσουμε μετά την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των εγωμανών!
    http://www.youtube.com/watch?v=EGYDNM0M4XE

    *http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply

    ReplyDelete