Saturday, October 24, 2009

Με μάς, ή με τους άλλους

Είναι αξιοσημείωτο πώς τα ίδια τα κόμματα διαχωρίζουν προκλητικά τους πολίτες σε ημέτερους και μή! Πραγματικά δέν μπορώ να καταλάβω, η τωρινή Κυβέρνηση με τη κατάργηση των stage τιμωρεί την προηγούμενη ή τους υποστηρικτές της οι οποίοι πέρα από ψηφοφόροι εξακολουθούν να είναι και πολίτες. Θα ἠτανε ουτοπία η άρνηση της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα και του τρόπου με τον οποίο στηρίζονται και εκλέγονται οι κυβερνήσεις αλλά είναι νομίζω η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο γίνεται με τυμπανοκρουσίες.

"Ή κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού το οποίο θα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες..." είμαστε βλέπεις χώρα περιορισμένης "εργασιακής χωρητικότητας".

1 comment:

  1. Γιατί μείνανε στον...αέρα 2.500 εργαζόμενοι;

    Στον...αέρα βρίσκονται περίπου 2.500 εργαζόμενοι της παλαιάς Ο.Α. αφού όπως είναι γνωστό προχθές με απόφαση του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου η κυβέρνηση αποφάσισε να ΜΗΝ επικυρώσει τελικά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (οι πράξεις αυτές "έχουν ζωή" τρεις μήνες) της 16ης Σεπτεμβρίου 2009 (λίγο πριν τις εκλογές δηλαδή από την κυβέρνηση του Κ.Καραμανλή). Η Πράξη προέβλεπε, μεταξύ άλλων, τον υπολογισμό πλασματικού χρόνου εργασίας που έφτανε μέχρι και το 50% του πραγματικού! Το υπουργείο Υποδομών εκτίμησε ότι το ελληνικό δημόσιο θα εξοικονομήσει περίπου 670 εκατ.ευρω σε βάθος 15ετίας και τους πέταξε στα...τάρταρα της αβεβαιότητας. Το ερώτημα είναι: Καλά τα νούμερα...αλλα το δούλεμα και η βαρβαρότητα για ποιό λόγο; Πότε συζήτησαν με τους ανθρώπους αυτούς και τους ενημέρωσαν; Το γνωρίζει ο κ.Πρωθυπουργός; Και βέβαια πήγαν και έκαναν κατάληψη στο γραφείο του κ.Κουτρουμάνη - στο υπουργείο Απασχόλησης - απαιτώντας...να δούνε και να συζητήσουν με τον υπουργό τον κ.Λοβέρδο! Ως γνωστόν η ΝΔ φόρτωσε με 800 εκ.ευρώ το ΙΚΑ και τις απολύσεις στον ΟΑΕΔ. Μπορεί η ΝΔ προεκλογικά να έβαλε μέσα στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κατά το κοινώς λεγόμενο "τη μάννα και τον πατέρα της " για να αλιεύσει τα...ψηφαλάκια τους, αλλά χρειάζεται πλέον τόσο και τέτοιο δούλεμα; Κύριε Λοβέρδο, βρείτε μια δίκαιη λύση γιατί δεν φταίνε αυτοί οι άνθρωποι για ό,τι έγινε...

    Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2010/02/2500.html

    ReplyDelete